İYİ Kİ VARSIN ENGİNAR!

17 Nisan 2014 Perşembe

Enginar kolay tüketilebilen,besin hacmi olan mineraller ve fitokimyasallar içeren bir sebzedir. 

Çoğu kişinin en sevdiği parçası enginar'ın kalbidir fakat en faydalı yeri aslında enginarın yapraklarıdır. 

Enginar (fitonitrüsyenler)kuarsetin,rutin,gallik asit ve sinarin içererek, kanser, kalp hastalığı, karaciğer bozukluğu, yüksek kolestrol ve şeker hastalığı gibi birçok sağlık risklerine karşı korumaktadır.

Enginar içinde bulunan birçok güçlü polifenol türü vardır.Prostat kanserinin önlenmesinde ve yönetiminde önemli rol oynar.Ayrıca meme kanserinde ve lösemide de yönetim ve önlenmesinde çok büyük rol sahibidir.

Slovakya'da Comenius Üniversitesinde yapılan yine bir çalışmada enginar yaprağı özünün lösemi hücrelerinin büyümesini engellediği görülmüştür.

Beyin tümörlerinde günde 400 gr.sinarin tüketenlerde yaşam süresinin uzatıldığı 2006 yılında dünyanın sayılı dergilerinde yayınlanmıştır.

Yine mide kanserlerinde zeytinyağ ile birlikte verildiğinde fare deneylerinde bir italyan çalışmasında tümörü küçülttüğü, 2007 yılında Prof.Romero tarafından bildirilmiştir.

Karaciğerin primer tümörü olan hepatocellular kanserde sinarinin kanser hücrelerini erittiği, apoptoziz yaptığı ve ayrıca prostat, meme, over, kolon, akciğer ve mesane kanserlerinde hayvan deneylerinde kansere karşı yararlı etkileri gösterilmiştir.

Hala enginar tüketmeyenlerden misiniz?

Subscribe your email address now to get the latest articles from us

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Copyright © 2015. Sercihanın Dünyası.
Design by Herdiansyah Hamzah - Distributed By Blogger Templates
Creative Commons License